Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kocsis Máté: jelentősen nőtt a józsefvárosiak egészségbiztonsága

2018-02-24 14:56:00

A Józsefvárosban élők egészségbiztonságának növekedését hangsúlyozta Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester, miután 120 millió forint értékben egészségügyi készülékeket adott át szombaton a Szent Kozma Egészségügyi Központban. 

    A VIII. kerületben az elmúlt három évben csaknem hárommilliárd forintot fordítottak az egészségügy fejlesztésére, idén befejezik a háziorvosi rendelők felújítását, másfél milliárd forintból megújult az Auróra utcai szakrendelő, ősszel megnyílt a kerület első mentőállomása, és elindították a többletjuttatásokat biztosító háziorvosi életpályamodellt - sorolta a polgármester.
    Kocsis Máté kiemelte azt is, hogy évek óta havi egy alkalommal ingyenes szűrőszombatokat biztosítanak.
    Megjegyezte azt is, amikor arról beszélnek, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb, az már nemcsak a közbiztonságot, hanem az egészségbiztonságot is jelenti.
    Horváth Szilárd, a Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatója arról számolt be, hogy az intézmény évi 300 ezer orvos-beteg találkozója megköveteli a folyamatos eszközfejlesztést ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon tudjanak ellátni mindenkit.
    Az új eszközökről szólva ismertette, hogy a mammográfiás készülék a digitális funkcióval pontosabbá és gyorsabbá teszi a diagnosztikát, a multifunkcionális ultrahang pedig úgynevezett tűbiopsziás vizsgálatok elvégzésére is alkalmas. Hozzátette, az új röntgenkészülék az emberi test átvilágítására is használható.
    A főigazgató jelezte: az eszközöknek köszönhetően számos esetben nem kell fekvőintézményekbe irányítani a pácienseket.