Ervin napja van. | 2024.04.26

A Kreml szerint a NOB korrekten jár el a doppingolással gyanúsított orosz curlinges ügyében

2018-02-19 13:12:00

Nem kívánta kommentálni a vegyespárosban olimpiai bronzérmes Alekszandr Kruselnyickij orosz curlinges pozitív doppingtesztjével kapcsolatos híradásokat hétfőn Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, de kijelentette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korrektül járt el a helyzetben.

    Peszkov arra intette az őt kérdező újságírókat, hogy várjanak a hivatalos moszkvai kommentárra a B-doppingteszt hivatalos eredményének bejelentéséig.
    "A NOB ebben a helyzetben nagyon óvatosan és nagyon korrektül viselkedik" - mondta.
    Pozitív doppingtesztje miatt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn indított eljárást a vegyespárosban bronzérmes orosz curlingpáros férfi tagja ellen. A bejelentés vélhetően arra utal, hogy a B próba megerősítette az első vizsgálati eredményt. A CAS a tiltott szert nem nevezte meg, de az ügyet jól ismerő forrás arról számolt be vasárnap, hogy Kruselnyickij mintájában meldonium nyomaira bukkantak.
      A culingesre, aki feleségével, Anasztaszija Brizgalovával harmadik lett a vegyespárosok versenyében, vélhetően felfüggesztés vár, illetve a pozitív doppingteszt az érem elvesztésével járhat.