Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Fidesz és a KDNP visszautasítja a gyűlöletkampányt Hódmezővásárhelyen

2018-02-16 18:10:00

A Fidesz és a KDNP visszautasítja a függetlenként induló Márki-Zay Péter gyűlöletkampányát Hódmezővásárhelyen - jelentette ki Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke pénteken az alföldi városban.

    Szerinte a napokban az összellenzéki támogatású, magát függetlennek valló jelölt átlépett egy vonalat, melyet nem szabadott volna. Márki-Zay Péter egy fórumán arról beszélt, eljött az ideje a forradalomnak, és egy erőszakos felkelés eseményeit vázolva úgy fogalmazott "nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül" - mondta a politikus rendkívüli sajtótájékoztatóján.
    Bálint Gabriella szerint a magát mélyen vallásosnak mutató jelöltről kiderült, hogy erőszakos, kirekesztő és gyűlöletet szít. Nem lehet olyan polgármestere a városnak, aki a vásárhelyiek egyik felét lámpavasra akarja akasztani, aki erőszakos cselekményeket helyez kilátásba - hangsúlyozta a KDNP helyi elnöke.
    A politikus leszögezte, program helyet akasztással, építés helyet rombolással, tervek és javaslatok helyett erőszakkal, megosztással és gyűlölettel nem lehet egy várost vezetni.
    Márki-Zay Péter azt is bejelentette, hogy Gulyás Mártonékat Hódmezővásárhelyre hívja. Gulyás Márton saját magát utcai harcosnak nevezi, számos budapesti akciója ért véget zavargásokkal és rendőri beavatkozással - közölte Bálint Gabriella.
    Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és Márki-Zay Péter közgazdász indul.