Andrea napja van. | 2024.04.18

ÁSZ: határidőben megküldték a pártok intézkedési terveiket

2018-02-16 14:10:00

Határidőben megküldték intézkedési tervüket az Állami Számvevőszéknek azok a pártok, amelyek ellenőrzését január elején zárta le az ÁSZ - közölte a szervezet főtitkára az MTI-vel pénteken. Holman Magdolna a közleményében azt írta, a pártok megtették az első lépést a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdekében.

    A számvevőszék január elején zárta le a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Párbeszéd Magyarországért Párt, az Együtt - a Korszakváltók Pártja és a Magyar Liberális Párt - Liberálisok ellenőrzését.
    Jelentéseiben az ÁSZ javaslatokat fogalmazott meg a pártvezetőknek a feltárt szabálytalanságok és hiányosságok alapján.
    A törvény előírja, hogy az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján, és azt meg kell küldeniük az ÁSZ-nak. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat - idézte fel a számvevőszék főtitkára.
    Az ellenőrzött hét párt mindegyike jogkövetőként járt el, és határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére - közölte Holman Magdolna. Az ÁSZ főtitkára rámutatott: mindez azt mutatja, hogy a feltárt szabálytalanságok és hiányosságok kijavítása érdekében alapvetően intézkednek a pártok, így hasznosulhatnak a pártoknál elvégzett számvevőszéki ellenőrzések.
    Holman Magdolna közölte azt is, hogy a beérkezett intézkedési terveket az ÁSZ értékeli, és amennyiben szükséges, kijavítást, kiegészítést kérhet annak érdekében, hogy az intézkedési tervek biztosan alkalmasak legyenek a feltárt hibák kijavítására, és elvégezhetőek legyenek az intézkedési tervek végrehajtását értékelő utóellenőrzések.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány