Auguszta napja van. | 2024.03.29

Már kilenc iskolaszövetkezet ügyében folyik nyomozás Czeglédy Csaba ellen

2018-02-16 11:05:00

Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, a főügyészség a határozatával elutasította Czeglédy Csaba panaszát, amely "a nyomozóhatóság folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás ellen irányult".
    A pénzügyi nyomozók csütörtökön folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát. A nyomozóhatóság módosította a gyanúsítottal közölt tényállást, így összesen kilenc iskolaszövetkezet keretében, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsította meg.
    A nyomozás eddigi adatai alapján a bűncselekménysorozat 6 milliárd 294 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményeket 2011. és 2017. között követték el.
    A bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt Czeglédy Csaba és társai ellen folyamatban levő büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett - tudatta a csoportvezető ügyész.
    Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája legutóbb december 13-án hosszabbította meg három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.