Auguszta napja van. | 2024.03.29

Wladár: a nagyközönség és a versenysport érdekeit is szolgálja a kaposvári uszoda-beruházás

2018-02-15 19:04:00

A jövő tavaszra megvalósuló, 4,5 milliárd forintos helyi versenyuszoda-beruházás jelentőségét hangsúlyozta a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke csütörtökön Kaposváron, sajtótájékoztatón.

    Wladár Sándor úgy vélte: a kormány és a város támogatásának köszönhetően olyan uszodája lesz Kaposvárnak, amely nemcsak a versenysport, hanem a nagyközönség érdekeit, céljait is szolgálja.
    Az infrastrukturális feltételek az úszástanuláshoz, az utánpótlás neveléshez és az elit sportolók edzéséhez egyaránt rendelkezésre állnak majd - tette hozzá.
    Közölte: a MÚSZ minden támogatást megad Kaposvárnak ahhoz, hogy az új uszodába rangos versenyeket "hozzanak", a somogyi megyeszékhely 2019 áprilisában akár a felnőtt országos bajnokság helyszíne is lehet.
    Wladár Sándor elmondta: megnézte az építkezést, tett néhány észrevételt a fejlesztéssel összefüggésben, és az volt a benyomása, hogy Kaposváron "nyugodt, higgadt munka folyik".
    A szövetség elnöke megmutatta a sajtó képviselőinek azt a vázát, amelyet 1971-ben, a kaposvári Csík Ferenc Emlékverseny 1500 méteres gyorsúszó számának győzteseként kapott. Fontosnak nevezte, hogy e hagyományos megmérettetést a jövőben is megrendezzék.
    Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt mondta: a somogyi megyeszékhelyen évek óta folyik országos mintaprogram azzal a céllal, hogy valamennyi kaposvári gyermek megtanuljon úszni. A város támogatásával a gyerekek óvodai és iskolai képzés keretében járnak uszodába.
    A város bölcsen teszi, hogy pénzt költ erre, hiszen évente ezer gyermek tanul meg úszni a somogyi megyeszékhelyen - tette hozzá a politikus.
    A kaposvári versenyuszoda alapkövét tavaly nyáron rakták le a Csík Ferenc sétányon. A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, ötven méteres, tízpályás medencét magába foglaló és nyolcszáz néző befogadására alkalmas létesítményre azért volt szükség, mert a szomszédos Virágfürdőt "kinőtte" a város, ebben az úszni tanulókon kívül nyolcszázan űznek vizes sportokat.