Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szombaton helyezik örök nyugalomra Kallós Zoltánt a kolozsvári Házsongárdi temetőben

2018-02-15 14:55:00

Az életének 92. évében szerdán elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutatót szombaton helyezik örök nyugalomra a kolozsvári Házsongárdi temetőben - közölte a Kallós Zoltán Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Kallós Zoltán végső búcsúztatása szombaton 13 órától lesz a református egyház szertartása szerint a válaszúti Kallós Kúrián, majd ezt követően a kolozsvári Házsongárdi temetőben helyezik örök nyugalomra. Pénteken virrasztást tartanak Válaszúton.
Budapesten pénteken 21 órától a Fonóban tartanak virrasztást mindazokkal, akik tisztelték Kallós Zoltán munkásságát és szerették emberségét. Kérik a résztvevőket, hogy a virágra szánt összeggel a válaszúti templom felújítását támogassák, az adományokat a Fonóban aznap este lehet leadni az erre kijelölt gyűjtőládákban. A virrasztás miatt a péntek esti rövidített koncertek 21 óráig tartanak.
A Kossuth-nagydíjas néprajzkutatót, népzenegyűjtőt, a Corvin-lánc kitüntetettjét, a nemzet művészét szerdán, életének 92. évében, rövid szenvedés után válaszúti otthonában érte a halál.