Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egy részeg fiatal hat járókelőt megkéselt Párizsban

2018-02-14 16:01:00

Egy 17 éves részeg fiatal valóságos pánikot okozott kedd este Párizs egy északi negyedében, amikor néhány perc alatt hat ember megkéselt. A támadót a térfigyelő kamerák segítségével két órával a támadássorozat után előállították - erősítette meg a rendőrség a Le Parisien című napilap értesülését.

    Az erősen ittas férfi este fél 12-kor késsel támad járókelőkre, majd gyalog elmenekült. 
    A támadásban öten megsérültek, a hatodik embert a vastag kabátja megóvta a karját ért szúrástól. Az öt embert könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, egyikük sincs életveszélyben.
    "Az áldozatait, úgy tűnik, teljesen véletlenszerűen választotta ki, de a nyomozás még csak most kezdődött" - mondta egy rendőrségi forrás.  
    A térfigyelő kamerák rögzítették a támadás egy részét, s a felvételek alapján a rendőrök megállapították a férfi útvonalát, majd riasztották a városrészben járőröző valamennyi egységet, aminek köszönhetően hajnali 1 óra után egy bérház lépcsőházában elfogták a feltételezett támadót. A kést az egyik szomszédos utcában találták meg.
    A férfit kijózanítóba vitték, őrizetbe vételét elhalasztották, várhatóan szerda délután hallgatják ki a nyomozók. Indítéka egyelőre ismeretlen.