Emma napja van. | 2024.04.19

Felújították a Csongrád Megyei Kormányhivatal tizenhat épületét

2018-02-14 14:46:00

Felújították a Csongrád Megyei Kormányhivatal tizenhat épületét, az 1,2 milliárd forintos, részben uniós támogatásból megvalósult fejlesztést szerdán Hódmezővásárhelyen adták át.

    Juhász Tünde kormánymegbízott az ünnepségen elmondta, a munkálatok a megye valamennyi járását, összesen kilenc települést érintettek. A rekonstrukció részeként új hőszigetelést és ablakokat, energiatakarékosabb világítást, illetve napkollektorokat vagy napelemeket kaptak a középületek.
    A beruházások közül az egyik legnagyobb Hódmezővásárhelyen történt, ahol három épület energetikai korszerűsítése zajlott le. Az 5 hektáros területen évtizedek óta agrárhatósági tevékenység folyik, az elmúlt évek átszervezésének köszönhetően ide kerültek azok a szolgáltatások, amelyek a legtöbb ügyfelet érintik, továbbá az ingatlanon alakították ki a kormányhivatal 1500 négyzetméteres központi iratraktárát - tudatta a kormánymegbízott.
    Dékány Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatóhelyettese közölte, felújították a szervezet növényvédőszermaradék-analitikai laboratóriumát, amely a regionális feladatok mellett országos szinten felelős a fűszerek, gyümölcslevek és szárnyasok vizsgálatáért.
    Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi alpolgármester kifejtette, a város földrajzi és gazdasági szempontból a megye agrárközpontja. Az elmúlt évek integrációs munkájának köszönhetően az agrárigazgatás központja is Hódmezővásárhelyre került, így a gazdák helyben, gyorsan, hatékonyan, és immár felújított épületekben tudják intézni ügyeiket.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó