Andrea napja van. | 2024.04.18

Díjnyertes cirkuszműsorával indul országjáró turnéra ifj. Richter József és csapata

2018-02-12 11:55:00

Magyarországi turnéra indul márciusban ifj. Richter József és csapata, aki feleségével együtt a közelmúltban nyerte el az Arany Bohóc-díjat Monte Carlóban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

    Legújabb produkciójukban, amelyet március 15-én Budapesten, a Magyar Nemzeti Cirkuszban mutatnak be, a Monte Carló-i cirkuszfesztiválon nagy sikert aratott műsorszámok is szerepelnek.
    A műsort a sikerre való tekintettel az Aranybohóc a porondon címmel láthatja majd a közönség országszerte - mondta ifj. Richter József, aki feleségével együtt január 21-én nyerte el a 42. Monte Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál fődíját, az Arany Bohóc-díjat.
    A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójaként is tevékenykedő artista ismertetése szerint a fővárosi premier után egyebek mellett Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben mutatják be a produkciót. Júliusban és augusztusban pedig Balatonlellén láthatja a közönség.
    A 2018-as Monte Carló-i seregszemle versenyprogramja január 18. és 21. között négy napon át, A és B műsorrendben zajlott, ezeken a magyar artisták három különböző számmal létek fel. 
    Ifj. Richter József és felesége Merrylu a Pas de deux - Balett lóháton című számot adta elő, amelyben a nő férje fején és vállán mutatott be különböző trükköket, miközben a férfi két ló hátán vágtatott körbe-körbe a porondon. 
    Minden műsorban bemutatták emellett nagyszabású egzotikus állatszámukat, amelyben több mint 30 állattal, zebrákkal, tevékkel, elefántokkal és zsiráfokkal dolgoznak együtt, továbbá fellépett ifj. Richter József lovas akrobata csoportja is, akik a már jól ismert, klasszikus magyar számukat mutatták be. A cirkuszművész elmondta, hogy összesen nyolcszor léptek porondra a seregszemlén és minden alkalommal állva tapsolta őket a közönség a zsűrivel együtt.