Andrea napja van. | 2024.04.18

Hazatért a Szerbiában és Macedóniában szolgálatot teljesítő rendőrök újabb csoportja

2018-02-09 11:30:00

Hazatért Macedóniából harminc, Szerbiából tizenöt rendőr, aki egy hónapig segítette a határok védelmét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken.  

    Balogh János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes pénteken Budapesten fogadta a Macedóniából és Szerbiából hazatért rendőri kontingensek tagjait - olvasható a rendőrség honlapján közzétett közleményben. 
    Ismertették: a két országban a magyar rendőrök a helyiekkel együttműködve főként járőrszolgálatot láttak el, hogy megelőzzék és felderítsék a jogellenes határátlépéseket, valamint közreműködtek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is. 
    Az egységek tagjai terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.
    A Macedónia és Szerbia területén eljáró magyar rendőrök feladataikat saját szolgálati felszerelésükkel látták el, a macedón és a szerb fél irányítása, felügyelete mellett intézkedhettek.