Emma napja van. | 2024.04.19

Médiatanács: bírság szabálytalan termékmegjelenítésért és túl sok zenéért

2018-02-08 17:05:00

Százezer forintra bírságolta reklámriportért az RTL Klub-ot, túl sok zenéért pedig az egykori Rádió Q médiaszolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - áll az NMHH által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

    Az RTL Klub tavaly október 21-én leadott High Life című műsorában egy szállodát népszerűsített szabálytalanul, reklámriportszerűen, túl részletes információkat adva, míg a nevét azóta Retro Rádióra változtató Rádió Q-ra azért róttak ki szankciót, mert az adó egy tavaly év végi adáshéten, hatósági szerződésével ellentétben kizárólag zenét játszott. 
    Szöveges tartalmat, közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó és mindennapi életet segítő műsorszámokat, hírműsorokat, nemzetiségieknek szánt műsorokat nem tett közzé, tehát a műsorrend speciális karakterisztikájára és a közszolgálati műsorszámokra vonatkozó vállalásaiból semmit nem teljesített - közölték. 
    Az NMHH közleménye kiemelte: a médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.
    Jelezték azt is: a testület a HOLD Rádiós és Televíziós Reklám Kft. kérelmére öt évre, 2023. május 17-ig megújította a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi rádiós kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát.