Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hétvégén rendezik az első hóröplabda ob-t

2018-02-08 16:09:00

Szombaton és vasárnap első alkalommal rendezik meg a hóröplabda országos bajnokságot Eplényben.

    A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Ludvig Zsolt főtitkár úgy fogalmazott, fiatal, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakágról van szó.
    "Az országos bajnokság győztesei kijutnak a március végi, első Európa-bajnokságra" - mondta a főtitkár, hozzátéve, a hóröplabdázásnak 2026-tól kezdődően az olimpiai részvételre is lehet esélye.
    Bánki Ágnes, a strand- és szabadidős röplabda bizottság elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a szakágban már most tudnak országos bajnokságot rendezni, mert így nem lesz nagy a lemaradás a nemzetközi mezőnyhöz képest.
    "Ahol a környezeti adottságok megfelelőek, ott már most nagy népszerűségnek örvend a hóröplabda, így nagy öröm, hogy az MRSZ égisze alatt meg tudjuk rendezni az országos bajnokságot" - mondta Bánki Ágnes.
    A hétvége egyik résztvevője, Czene Adrienn elmondta, érdekes versenyre számít, mert a hazai játékosok főleg homokon tudtak készülni az országos bajnokságra, így nem tudni, kinek kedveznek majd leginkább a körülmények.
    A hóröplabdát ugyanolyan méretű pályán játsszák, mint a strandröplabdát, a szettek azonban nem 21, csak 15 pontig tartanak.
    Szombaton a férfiak, vasárnap a nők versenyét rendezik az eplényi síarénában, az Európa-bajnokság március 23-25-én lesz az ausztriai Wagrainban.