Emma napja van. | 2024.04.19

A hétvégén kevésbé csapadékos idő várható

2018-02-08 15:08:00

Kezdetben lehet még gyenge havazás, de aztán egyre kevésbé várható csapadék, többfelé kisüthet a nap. A leghidegebb órákban általában fagypont alatti hőmérsékletre kell készülni, de a maximumok is alig 0 Celsius fok felett alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

    Pénteken az ország északkeleti harmadán gyenge havazás, havas eső is előfordulhat. Az ország nagyobb részén döntően felhős idő lesz, de elsősorban a Dunántúl keleti felén, főként délelőtt hosszabb időre is kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, de nyugaton, a gyengébben felhős, havas körzetekben több fokkal is hidegebb lehet. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.
    Szombaton nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon várható napsütés. A felhős tájakon néhol hószállingózás előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a hóval borított, kevésbé felhős tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A nappali maximumok 0 és plusz 5 fok között alakulnak.
    Vasárnap a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de a hóval fedett, kevésbé felhős tájakon akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó