Tivadar napja van. | 2024.04.20

Telepatikus úton nem tudott kapcsolatba lépni a HVG újságírójával a kazincbarcikai „haccacáré” főszervezője

2018-02-07 23:50:00

A HVG szerint Kazincbarcikán, a térség fideszes országgyűlési képviselője „nagyszabású kampánynyitó haccacárét” tartott múlt szombaton. Micsoda óriási hír! Az „évszázad kazincbarcikai bálja” pontosan negyvenkilenc vitriolos sort érdemelt, tele „objektív” spekulációval, csúsztatással, szenzációhajhászással!

Jóindulatúnak nem nevezhető izzadságszagú írás egyik szépséghibája, hogy az ügyben legilletékesebb személyről, Lempochner Zsolt főszervezőről azt sejtettették, hogy rejtőzködik az újságírói kérdések elől. Azonnal beindult az „oknyomozás” amely nem kevesebb célt tűzött ki maga elé, mint leleplezni a „nagykazincbarcikaifideszesbálimutyit”!

"... a pontos számokért a munkatársához irányított a képviselő, de őt másfél napi próbálkozás után sem sikerült elérni – írta a HVG”. 

Szembesítettük Lempochner Zsoltot a másfél napig keresték történettel, aki végtelenül sajnálta, hogy telepatikus úton nem tudott kapcsolatba lépni a HVG újságíróval. Áthidaló megoldásként azt javasolta, hogy a TP képesség megszerzéséig telefonon beszéljenek a „haccacáré” kulisszatitkairól. Úgy véli a telefonszám megszerzése sem jelenthetett gondot az újságírónak, mert a meghívót, melyen rajta van a telefonszáma, megtalálhatták ott, ahonnan a képeket kölcsönözték. Az olvasó számára a fenti sorokbók kiderülhetett, hogy az újságíró állítása nem igaz.

Telefonon értük utól Demeter Zoltánt „a bálozókat hangulatban tartó” országgyűlési képviselőt, aki lapunknak megerősítette, a rendezvénnyel kapcsolatosan hétfő délben keresték.
- Telefonon beszéltünk pár percet. Kértem, hogy a részletekért hívja Lempochner Zsolt főszervezőt, és az újságíró azt mondta, hogy keresni fogja. A kérdések a szervezésre-, a meghívásra, a cimkézett borra, és a költségekre irányultak. Elmondtam, hogy a befolyt összegből a kiadások levonása után megmaradó pénzt, karitatív szervezetnek fogjuk felajánlani. Amire tudtam válaszoltam, de a lényeget Zsoltól tudhatták volna meg - foglalta össze a villáminterjú lényegét a képviselő.

A HVG újságírójával ellentétben, munkatársunknak nem kellett Lempochner Zsoltot másfél napig kétségbeesetten kutatni. Néhány csörgés után, azonnal felvette a telefont.
Kérdésünkre elmondta, olvasta a „Bor, vacsora, mulatság – ötszáz fős bálon látta vendégül a helyieket a borsodi fideszes”, cikket, ami véleménye szerint egy jó írás lehetett volna, ha nem lenne tele rosszindulatú csúsztatásokkal, következtetésekkel.  "Akik számítanak"-on kívül mindenkit meghívtak, de több száz főnek a jelentkezését helyhiány miatt vissza kellett mondani. A főszervező még elárulta, hogy hajnalig „hangulatban” voltak, táncoltak és mulattak.

                A képre kattintva képtár nyílik 

Megtudtuk még, hogy a „haccacárét” a támogatói jegyek bevételéből finanszírozták, és pozitív pénzügyi szaldóval zártak. A bevételből megmaradó száztizenhatezer forintot a Kazincbarcikai Kórház Hospice Alapítványának ajánlják fel.