Emma napja van. | 2024.04.19

Uniós ügynökség: aggodalomra ad okot számos tagállam migrációs politikája

2018-02-06 08:31:00

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) az elmúlt két évre visszatekintő, hétfőn kiadott jelentésében aggodalmának adott hangot több uniós tagállam egyre szigorodó migrációs politikája, valamint a migránsok nem megfelelő fogva tartása miatt.

    Az unió bécsi székhelyű alapjogi ügynökség tizennégy tagállamban,  Ausztriában, Bulgáriában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban és Svédországban és Magyarországon - gyűjtötte össze a jelentésben közzétett, az alapvető jogokra vonatkozó adatokat. Az indoklás szerint a szóban forgó országokat sújtja a leginkább a migrációs nyomás. .
    Az FRA nehezményezte, hogy az újonnan érkező menedékkérők jelentős csökkenése ellenére egyes tagállamok jelentősen szigorítottak határrendészeti szabályaikon. Megjegezték, voltak olyanok, akik esélyt sem kaptak arra, hogy egy EU-s ország illetékes hatóságánál nemzetközi védelemért folyamodjanak
    Az uniós ügynökség szerint aggodalomra adnak okot a menekültstátusz iránti kérelem beadása körüli nehézségek, a befogadó központok nem megfelelő állapota és a kísérő nélkül érkező kiskorúak védelmének hiányosságai.
    Véleményük szerint számos tagállam még mindig nem biztosít megfelelő életkörülményeket a befogadó központokban. A nem megfelelő elhelyezés gyakran a nők és a kiskorúak elleni erőszakhoz vezet. A menedékjogi eljárások gyakran elhúzódnak, a migránsok pedig nem jutnak megfelelő információhoz és jogsegélyhez - húzták alá az uniós ügynökség jelentéstevői, akik ugyanakkor az említett aggodalmakkal kapcsolatban országokat nem említettek.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó