Gedeon napja van. | 2024.03.28

Sportcsarnokot avattak Monoron

2018-02-05 09:18:00

Csaknem 1000 fős lelátóval és 1140 négyzetméteres küzdőtérrel rendelkezik a Monoron átadott új Városi Sportcsarnok. A komplexum 1,4 milliárd forintból valósult meg.  

    Zsombok László, Monor város polgármestere az MTI-nek hétfőn kiemelte, hogy az eredetileg tervezett határidővel és az eredetileg meghatározott költségkereten belül épült meg a létesítmény.
    "A sportcsarnokkal is azt szerettük volna bemutatni, hogy felelősen gazdálkodunk a közpénzekkel. Városunk partnere a kormányzatnak a sportcélú fejlesztésekben. Monor szeretne sportos és egészséges város lenni" - mondta.
    Hozzátette: "Jövőképünk meghatározó eleme az aktív és egészséges monori ember. Az élénk, virágzó közösségi terek erősítik egy település lakóiban a közösségi érzést, az emberek az ilyen helyeken élhetik át az együvé tartozás élményét. A jó középületek egyéniséget adnak a városnak."
    Az új sportcsarnokban az 1140 négyzetméteres, sportparketta borítású küzdőtér mellett 144 négyzetméteres bemelegítő terem, hat öltöző, 984 fős lelátó és VIP-helyiség található. A pénteki avató ünnepség után szombaton a nagyközönség számára koncertekkel adták át a létesítményt.
    Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, egyben a Monor SE birkózó szakosztályának vezetőedzője szerint a csarnok minden tekintetben alkalmas rangos birkózó események megrendezésére is, így feltett szándék, hogy novemberben itt rendezzék meg az Extra Liga döntőjét.
    Szalay Gábor, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség főtitkára elmondta, a létesítményvezetőkkel történt megállapodás alapján szeptember 22-23-én Monoron kerül sor a VII. Eagles Cup nemzetközi versenyre.