Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM: a digitális átalakulás erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét

2018-02-01 17:10:00

A növekedésre képes magyar kis- és középvállalkozásoknak (kkv) kedvez a gazdaság digitális átalakulása, mivel közvetlenebb hozzáférést biztosít a nemzetközi piacokhoz - jelentette ki Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az EU-tagállamok versenyképességért felelős minisztereinek informális tanácsülésén Szófiában.

    Az NGM csütörtöki közleménye szerint Lepsényi István az ülésen hangsúlyozta, hogy a fejlődő vállalkozások a foglalkoztatottság növelésével és jelentős húzóerejükkel Magyarország versenyképességét erősítik. Az Ipar 4.0 stratégia keretében már az év elején elindulnak a kkv-kat támogató programok, amelyek a vállalkozásokat a digitális gyártástechnológiák befogadására és technológiai befektetésekre ösztönzik - tette hozzá.
    Az államtitkár szorgalmazta a hosszú távú, egységes európai iparstratégia kialakítását is, amelyben Magyarország aktív szerepet vállal.
    Lepsényi István Magyarország előnyének nevezte a gyors alkalmazkodást a jó minőségű, tartós fogyasztási cikkek termelési trendjeihez. Az államtitkár  úgy véli, hogy a magyar gazdaság eredményesen vehet részt a negyedik ipari forradalomban - olvasható a közleményben.