Auguszta napja van. | 2024.03.29

Növelte az önkormányzatok támogatását a Miniszterelnökség

2018-02-01 13:18:00

Növelte az önkormányzatok támogatását a Miniszterelnökség, ugyanis újabb, a vidéki önkormányzatok beruházásainak sikeres megvalósítását segítő módosításról döntött. Ennek köszönhetően összesen több mint 3,5 milliárd forinttal kevesebb önrészt kell az önkormányzatoknak vállalniuk a projektek megvalósításához - közölte a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az öt vidékfejlesztési pályázatot érintő változásnak köszönhetően kevesebb önrésszel és nagyobb támogatásintenzitással számolhatnak a nyertes települések. 
    Ennek eredményeképpen azok az önkormányzatok, amelyek sikerrel pályáztak - a települések hátrányos helyzetének besorolásától függően -, a nem besorolt járásba tartozó települések 85, a kedvezményezett és a fejlesztendő járások 90, illetve a komplex programmal fejlesztendő járások önkormányzatai 95 százalékos, megemelt támogatásintenzitás mellett valósíthatják meg fejlesztéseiket. A módosítások minden, az önkormányzatok számára meghirdetett vidékfejlesztési felhívást érintenek.
    A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet: a már kiértesített nyertes önkormányzatok hamarosan új, már a megemelt keretösszeget tartalmazó támogatási okiratot kapnak. Az elbírálás alatt lévő pályázatok esetében pedig a Magyar Államkincstár már az új, magasabb összeg megítéléséről szóló támogatási okiratot jutatja el az érintetteknek. A módosított pályázati felhívások a www.palyazat.gov.huoldalon elérhetők - tartalmazza a tájékoztatás.