Emma napja van. | 2024.04.19

Szőcs Emőke meg akarja előzni a kis nemzetek képviselőit

2018-02-01 11:32:00

Szőcs Emőke azzal a célkitűzéssel utazik pénteken a phjongcshangi téli olimpiára, hogy a 10 kilométeres szabadstílusú sífutásban a sportágban kicsinek számító nemzetek képviselőit megelőzze.

    Négy éve sílövészetben indult a szocsi játékokon, és most is erre készült, de nem jött össze a kvóta, sífutásban viszont rajthoz állhat.
    "Nem sikerült a biatlon, ugyanis a kvótarendszer teljesen megváltozott Szocsihoz képest, jóval nehezebb, nekünk, kis nemzetek versenyzőinek szinte lehetetlen kvótát szereznünk, sajnos" - mondta az M1 aktuális csatornán csütörtökön a csíkszerdai születésű 32 éves sportoló. Hozzátette: folyamatosan sífutott az elmúlt években is, így nem okoz neki túl nagy gondot a váltás.
    "Hát nem azt mondom, hogy pont ezért, hanem azért, mert a sífutás amúgy is közel áll hozzám" - folytatta, ugyanakkor elismerte, hogy a felkészülés utolsó szakaszát a program módosulása átalakította. Csupán egy hete derült ki, hogy biatlonban nem kap kvótát. 
    "Nem ez volt a fő célom, hogy fegyver nélkül utazzak Dél-Koreába. Az nekem fog hiányozni" - mondta.
    Szőcs Emőke arról is beszélt, hogy nemcsak a téli versenyszezonban tölt sok időt külföldön, hanem nyaranta is, mivel ott színvonalas lőterek, sírollerpályák állnak rendelkezésre, illetve folyamatos edzői felügyelet mellett társakkal készülhet, ami motiváló a számára.
    A phjongcshangi versenyére rátérve megemlítette, hogy vélhetően előrébb végez majd, mint egy világkupán, mert az olimpián egy számban egy országból legfeljebb négy sífutó indítható, míg a vk-sorozatban hat-hét is.
    "A cél az, hogy a kis nemzetek képviselői mögöttem legyenek. Remélem, hogy így lesz, hiszen ezért készültem, és eddig is ott voltak" - tette hozzá.
    A női szabadstílusú 10 kilométeres versenyt február 15-én rendezik. A szövetség korábbi tájékoztatása szerint Szőcs Emőke klasszikus stílusú egyéni sprintben is elindul, erre 13-án kerül sor.
    Négy éve, a szocsi téli olimpián sílövészetben 70. lett a sprintversenyben és az egyéni indítású versenyben is.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó