Gedeon napja van. | 2024.03.28

Többéves fegyházbüntetésre ítélték a kolumbiai egyetemista lányt megerőszakolókat

2018-01-31 19:59:00

A Budaörsi Járásbíróság többéves fegyházbüntetésre ítélete első fokon azokat, akik nyolc éve Érden elkábítottak és megerőszakoltak egy Németországban tanuló, Magyarországra látogató kolumbiai nőt - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán közleményben az MTI-vel.

    A négy vádlott a nem jogerős ítélet szerint az autóstoppal utazó nővel szemben szexuális erőszakot követett el, valamint megsértették a személyi szabadságát.
    A kolumbiai egyetemista egynapos városnézésre érkezett Budapestre 2010. április 10-én, majd - idegenrendészeti ellenőrzése után - Pozsonyba akart utazni, de a Budapest Népligeti Autóbuszállomásról aznap már nem indult buszjárat, ezért autóstoppal kelt útra.
    A vádlottak a nőt felvették kocsijukba és azt ígérték neki, hogy 50 euróért elviszik Pozsonyba. A nőt azonban Érdre vitték, ahol elkábították. A város külterületén egyikük a nővel a gépkocsiban közösült, a másik két vádlott egyéb szolgáltatásokra kényszerítette. Ez után a XI. kerületbe vitték és ott magára hagyták - írta a törvényszék.
    A bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, és mindegyiküket fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte; az első- és a másodrendű vádlott 12 évet, a harmadrendű 10 évet kapott, továbbá 10 évre eltiltották őket a közügyektől. Negyedik társukat, mint bűnsegédet 2 év, 5 év próbaidőre történő felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és elrendelte pártfogói felügyeletét.
    Az ítélet ellen az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és a védőik fellebbeztek. Az ítélet nem jogerős - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében.