Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hamis receptekkel árusítottak gyógyszert és pszichoaktív anyagokat Nógrád megyében

2018-01-30 17:40:00

Hamisított receptekkel árusítottak gyógyszert és pszichoaktív anyagokat Nógrád megyében; az ügyben öt embert, köztük egy orvost is elfogtak a szécsényi rendőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

    Nágel Tamás elmondta: a 23 éves L. István és a 28 éves K. Zsanett több ember megszerzett adatait és társadalombiztosítási számát juttatta el egy orvoshoz, a 72 éves S. Rezsőhöz. Az orvos ezek alapján több receptet állított ki, és összesen kilenc esetben az adatoknak megfelelő embereket a rendelésen megjelentként tüntette fel a nyilvántartásban.
    A nyomozás adatai szerint a férfi, valamint két társa, az 59 éves B. János és a 30 éves G. Csaba a receptre kiváltott bódító hatású gyógyszerek mellett új pszichoaktív anyagokat is árusított a múlt év nyarától.
    A referens közölte: a szécsényi rendőrök az öt embert a napokban elfogták, a négy férfit őrizetbe vették és indítványozzák az előzetes letartóztatásukat.  
    A szabadlábon védekező nő ellen közokirat-hamisítás, a 72 éves orvos ellen közfeladati helyzettel visszaélés és több rendbeli közokirat-hamisítás, a három férfi ügyében pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást, a 23 éves L. Istvánnak emellett közokirat-hamisításért is felelnie kell.