Rudolf napja van. | 2024.04.17

Állandó idősávot kap a magyar futball az M4 Sporton

2018-01-30 08:19:00

A tavaszi szezontól kezdődően állandó idősávot kapnak az M4 Sporton a labdarúgó OTP Bank Liga közvetítései.

    A magyar szövetség (MLSZ) honlapján megjelent tájékoztatás szerint a mérkőzések általános kezdési időpontja szombat 17 óra, illetve 19.30 óra lesz. Esetenként - és különösen indokolt esetben, amikor a program kiemelt nemzetközi sporteseménnyel ütközik - egy-egy találkozó ettől eltérő időpontra kerül, ez jellemzően a 14.30-as idősáv lesz. A jelenlegi ütemezés minden érintett, így a szurkolók, a tévénézők, a klubok, illetve a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint az MLSZ számára is a korábbinál nagyobb kiszámíthatóságot jelent - olvasható az mlsz.hu-n.
    Az időjárási körülményeket a jövőben is figyelembe veszi az MLSZ versenybizottsága oly módon, hogy minden esetben a kedvezőbb idősávban kezdődjenek a tévében nem közvetített bajnokik.
    A másodosztály, a Merkantil Bank Liga közvetítései a jövőben is vasárnap délután, jellemzően 14 órás kezdéssel indulnak a sportcsatornán tavasszal, majd a későbbi időszakban jellemzően 17 óra lesz a közvetített mérkőzések kezdése.
    Az OTP Bank Liga közvetítéseit rendszeresen kétszázezernél is többen nézik, de például az előző idény utolsó fordulójának "bajnoki döntőjét", a Budapest Honvéd-Videoton összecsapást több mint 340 ezer követte figyelemmel - írja a honlap.
    A február 24-i, első tavaszi fordulóból a sportcsatorna a Videoton-Vasas, valamint a listavezető Ferencváros és a címvédő Budapest Honvéd egymás elleni találkozóját tűzi műsorra.