Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kormánypártok: Brüsszel bejelentkezett a migráció főszponzorának

2018-01-29 15:24:00

A kormánypártok szerint Brüsszel bejelentkezett a migráció főszponzorának. 

    Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: múlt héten, éppen ahogy Soros György kérte,  Brüsszel útmutatót és forrásokat rendelt a migránsok betelepítéséhez, a bevándorlás támogatásához, illetve a bevándorlók integrációjának segítéséhez.
    Mint közölte, az Európai Bizottság néhány napja készítette el az útmutatót arról, hogyan használhatók fel a migrációt segítő uniós források. 
    A politikus az újságíróknak is bemutatta a jelentést, amelyben szerepel még szavai szerint az is, hogy hogyan kell a migránsok integrációját támogatni. 
    A KDNP-s képviselő felidézte, hogy előző héten Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, felelős biztosa és Korina Kretsu másik uniós biztos is megerősítette: a bevándorlásra mint lehetőségre kell tekinteni. Avramopulosz azt is mondta, minden erejükkel azon lesznek, hogy elősegítsék a migránsok integrációját, s az elkövetkezendő években az Európai Bizottság számára ez a legfontosabb prioritás lesz. 
    Hollik István szerint mindez megerősíti, hogy Brüsszelben zajlik a Soros-terv végrehajtása, a migráció legalizálása, a betelepítés és a migránsok pénzügyi támogatása. Ezek ugyanis mind Soros György javaslatai - mondta.
    Kitért arra is, hogy 2016-ban jelent meg Soros György írása, amelyben azt javasolta, növeljék meg 30 milliárd euróval az unió büdzséjét, hogy a migránsok betelepítését, integrációját elősegítsék. 
    A kormánypártok szerint éppen ezért fontos a Stop Soros törvénycsomag, amely átláthatóvá tenné, mely szervezetek támogatják, szervezik Magyarországon a bevándorlást, illetve azt is meg lehetne tudni, mekkora külföldi támogatást kapnak ehhez - összegezte Hollik István a Fidesz és a KDNP véleményét.