Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Katona színfalai mögé is betekinthet a közönség

2018-01-27 09:20:00

Betekintést nyerhet a közönség a budapesti Katona József Színház kulisszái mögé: márciusban két napon át a Hosszúlépés városi sétái segítségével pillanthatnak be az érdeklődök a színház történetébe és a legendás Petőfi Sándor utcai épület rejtett zugaiba.

    A városi sétáiról ismert Hosszúlépés. Járunk? és a Katona József Színház március 12-én és 13-án várja azokat, akik egy nem mindennapi épületbejárás során tudhatják meg, hogy született meg az önálló Katona József Színház a nyolcvanas években, milyen kultúrpolitikai csaták álltak az alapítás hátterében és milyen utat tett meg az elmúlt 35 évben - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, a sétán részt vevők másfél órára a magyar színházi élet megkerülhetetlen intézményének tagjává válhatnak: művészbejárón közlekedhetnek, a zegzugos folyosókon felfedezhetik kedvenc darabjaik díszleteit és azt is kipróbálhatják, milyen érzés Major Tamás, Máthé Erzsi, Bán János, Ónodi Eszter vagy Keresztes Tamás nyomdokain a színpadon állni.
    A március 12-én és 13-án több időpontban is induló sétákra regisztrálni, illetve jegyet vásárolni a Hosszúlépés weboldalán lehet.