Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megtámadták a Veszprém horvát kapusának otthonát

2018-01-26 10:21:00

Megtámadták és megrongálták Mirko Alilovic horvát kézilabdakapus családi házát, miután a férfiválogatott házigazdaként nem jutott elődöntőbe az Európa-bajnokságon.

    A horvát 24sata nevű portál cikke szerint az ismeretlen tettesek kövekkel betörték a Rab szigeten lévő ház ablakait, illetve megrongálták a tetőszerkezetét. Mivel senki nem tartózkodott az ingatlanban, nem voltak sérültjei a támadásnak.
    A beszámolóban botrányos és szégyenletes akciónak nevezett esetet a rendőrség vizsgálja. A cikk szerzője hozzáteszi, hogy az internetes fórumokon véleményt nyilvánító szurkolók rendszeresen kritizálják Alilovicot, aki egyszer már szüneteltette szereplését a nemzeti csapatban, most pedig végleg visszavonulhat a válogatottól.
    A Telekom Veszprém kapusa - aki nyártól a MOL-Pick Szeged játékosa lesz - négy mérkőzésen lépett pályára az Európa-bajnokságon, 64 lövésből 13-at védett ki, ami 20 százalékos hatékonyságot jelent.
    A horvátok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, így nem jutottak az elődöntőbe. Az ötödik helyért Csehországgal játszanak pénteken 15.30-tól Zágrábban.