Auguszta napja van. | 2024.03.29

Január végén blokklánc konferenciát rendeznek Budapesten

2018-01-24 17:39:00

Január 30-án a rendezik az eddigi legnagyobb blokklánc (blockchain) konferenciát, a Blockchain Budapestet a Budapesti Kongresszusi Központban - közölték a szervező MyMusic Kft. szerdán az MTI-vel.

    A blokkláncról, azaz az egyebek mellett a bitcoin mögött álló technológiáról szóló rendezvényre mintegy ezer vállalati döntéshozót várnak. Nekik mutatják be, hogyan lehet komoly versenyelőnyre szert tenni az új technológia bevezetésével.
    Mint írták, a magyar informatikusok ott vannak a blockchainfejlesztések élvonalában, sőt már több magyar fejlesztésű kriptovaluta is befektetőket keres. A Blockchain Budapest főszervezője szerint több mint száz olyan blockchainalapú rendszer működik a világban, amelyet részben vagy egészben magyar fejlesztők hoztak létre.
    A blokklánc minden eddig ismert rendszernél megbízhatóbb a sokszereplős folyamatok nyilvántartásában és vezérlésében, ellenáll a külső beavatkozásoknak. A korábbi technológiáknál sokkal magasabb szintű titkosítást, beavatkozásmentességet garantál, a rendszerben kezelt adatok illetéktelenül sem a jelenben, sem visszamenőleg nem módosíthatók. 
    Az eddigi fejlesztések alapján az új technológia öt területen biztosan felforgatja az eddigi munkameneteket, játékszabályokat, sőt akár az egész üzleti modellt is - írták. Ezek a pénz és pénzügyi termékek piaca, a beszállítói láncok nyomon követése az élemiszeripartól az autógyártásig, a politikai választások lebonyolítása, az ingatlan-nyilvántartás, és az egészségügy.