Emma napja van. | 2024.04.19

A magyar kultúra napja - Gálaműsor, kiállítások, koszorúzások Hajdú-Biharban

2018-01-21 17:49:33

A debreceni Csokonai Nemzeti Színházban gálaműsorral, Hajdú-Bihar megye több településén, köztük az álmosdi Kölcsey-kúriánál ünnepségekkel, koszorúzásokkal emlékeznek a Himnusz szerzőjére és köszöntik hétfőn a magyar kultúra napját.

    A debreceni Református Kollégiumban a hittudományi egyetem ünnepi műsora után megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc domborművét és szobrát, a Kölcsey Központban pedig De lelkem Isten megnyitá címmel tartanak rendhagyó tárlatvezetést a Köztünk élő Arany János kiállításon.
    A Debreceni Művelődési Központban (DMK) a városi nyugdíjas klub közreműködésével rendeznek ünnepi műsort, a Méliusz megyei könyvtár józsai fiókkönyvtárában A világ megvár, míg olvasol! címmel hangzik el előadás Kölcsey Ferenc életéről, a Himnusz keletkezéséről, a verssel kapcsolatos érdekességekről.
    A debreceni Csokonai Nemzeti Színházban hétfőn este Papp László polgármester és Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter köszöntője után adják át a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjai.
    A díjátadást követően a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny ötödik évadának debreceni döntőseit és díjazottjait láthatja a közönség: Ecsedi-Oláh Petra, a Pendely énekegyüttes és a Hajdú táncegyüttes ad gálaműsort a színház művészeinek közreműködésével.