Márk napja van. | 2024.04.25

A magyar kultúra napja - Ingyenes koncert és irodalmi estek az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

2018-01-20 13:44:00

Ingyenes népzenei koncerttel, valamint Adyt és Arany Jánost megidéző irodalmi estekkel várják az érdeklődőket január 22. és január 29. között az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (OIK) A magyar kultúra napja alkalmából.

    Magyar népdalokat és népdalfeldolgozásokat hallhatnak az érdeklődők a magyar kultúra napján, a műsorban Bartók Béla, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Farkas Ferenc, Karai József művei csendülnek fel - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Közreműködik a Deák Téri Evangélikus Gimnázium Gyermekkara, a Philomela Nőikar, valamint Carmina Spiritus Kamarakórus, vezényel Kardos Anna. 
    Havas Judit előadóművész Intés az őrzőkhöz - Ady Endre című estjén összeállítást hallhatnak az érdeklődők Ady Endre verseiből és írásaiból, Bartók Béla népdalfeldolgozásaiból, Reinitz Béla dalaiból, valamint Kodály Zoltán, Liszt Ferenc és Bartók Béla műveiből január 26-án. Zongorán közreműködik Hegedűs Valér.
    Január 29-én Arany asszonyok - Zenés asszonyfelmutatás című előadás az Arany János-emlékévhez kapcsolódik. A műsorban Arany János versei, balladái és az erre készült melodrámái hangzanak el Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész és Elek Szilvia zongoraművész-zeneszerző előadásában.