Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dömötör: biztonsági szempontok indokolták a "Stop Soros" törvénycsomagot

2018-01-19 09:31:00

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint biztonsági szempontok indokolták a "Stop Soros" törvénycsomagot, mert nincs rendjén, hogy külföldről pénzügyileg támogatott szervezetek elősegítik a migrációt Magyarországon.

    Dömötör Csaba csütörtökön az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta: azok a szervezetek, amelyek elősegítik a bevándorlást, hozzá kell, hogy járuljanak a határvédelem költségeihez; a mostani javaslat értelmében a külföldről kapott támogatás összegének 25 százalékát kellene befizetniük.
    Elmondta: a jogszabálytervezetek megjelentek a kormány honlapján, és a társadalmi vitában civil szervezetek, pártok is véleményezhetik azokat.
    Az államtitkár a törvényjavaslatok konkrét előzményei között említette a nemzeti konzultációt, amelyen több mint kétmillió ember nyilvánította ki, hogy nem kér az illegális bevándorlásból és a kvótatervekből, valamint az önkormányzati vezetők gyűlését is, amelyen egységesen kérték a kormányt, hogy lépjen fel az ügyben.
    Dömötör Csaba jelezte, azt remélik, a törvény kellőképpen elrettentő erejű lesz ahhoz, hogy azok a szervezetek, amelyek különböző módokon részt vettek a bevándorlás támogatásában, hagyjanak fel ezzel a tevékenységükkel.