Emma napja van. | 2024.04.19

Kollégiummal bővül a Madárfészek Ökölvívó Akadémia központja

2018-01-18 14:29:00

Folytatódik a Madárfészek Ökölvívó Akadémiának otthont adó újpesti Halassy Olivér Sportcsarnok fejlesztése, melynek legújabb ütemében kollégiumot létesítenek a területen.

    A IV. kerületi önkormányzat és az akadémia közös csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a kollégium szerkezeti átalakítások után a csarnokra épül, 30 fő befogadóképességű lesz, s a tervek szerint a nyárra elkészül.
    Erdei Zsolt, az intézmény alapítója, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a kollégium "hab a tortán", annak megvalósulásával ugyanis valóban minden igényt kielégítő sportközpont jön létre. Hangsúlyozta, az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően a fiatalok modern, Közép-Európában is a legjobbak közé tartozó körülmények között dolgozhatnak.
    Az akadémia 2014 januárjában indult be az újpesti önkormányzat segítségével. Erdei kiemelte, hogy a IV. kerület ingyen bocsátja rendelkezésükre a csarnokot, amiért - szavai szerint - "nem lehetnek eléggé hálásak".
    Zsigmond Barna Pál alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Újpest elkötelezett a sport támogatásában, s a Madárfészek Akadémia segítésében. Ezért adja ki ingyen a Halassy Olivér Csarnokot, s támogatja további 12 millió forinttal évente a tehetségeket nevelő intézményt.
    A Madárfészek Akadémián jelenleg 42 fiatal készül, s az ott zajló munka színvonalát mutatja, hogy a tavalyi felnőtt országos bajnokságon három arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek bokszolói. 
    A csarnokban a sajtóesemény zárásaként Wida József elnök tartott bejárást, melynek során bemutatta többek között a legmodernebb gépekkel és eszközökkel felszerelt edzőtermeket, a kardioszobát és a "csodaszobát". Utóbbiban többek között mágneságyak, infraszauna és egy speciális, mínusz 170 fokra hűthető kabin is van, amely felgyorsítja a sérülések gyógyulását.
    Az előző felújítási ütemet tavaly novemberben fejezték be, s december elején már a vadonatúj csarnokban rendezték meg a felnőtt férfi országos bajnokságot.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó