Emma napja van. | 2024.04.19

Deli Andor: 2018 az áttörés éve lehet az elfáradt bővítéspolitikában

2018-01-17 16:11:00

Mivel az Európai Unió jelenleg soros bolgár elnökségének programjában az egyik prioritás a nyugat-balkáni régió európai perspektívája, 2018 újjáéledést jelenthet az elfáradt bővítéspolitikában - mondta Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

    A magyar képviselő az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitája kapcsán kiadott nyilatkozatában kijelentette, Magyarország elkötelezett támogatója az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének.
    Reményét fejezte ki, hogy Bulgária mint a régió egyik országa, EU-elnökként új energiát visz a bővítéspolitikába. Hozzátette, ebben számíthat a magyar kormány és az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának támogatására is. Geostratégiai jelentősége miatt több globális hatalmi központ is igyekszik befolyást szerezni a térségben, de az EU nem engedheti meg, hogy elveszítse vezető szerepét - vélekedett a képviselő. Ezért következetes politikai üzenetekre és kézzelfogható eredményekre van szükség, amelynek megléte nemcsak a tagjelölt országok felelőssége, hanem az Európai Unióé is - hangsúlyozta.
     Deli Andor írásbeli hozzászólásában arra kérte a bolgár EU-elnökséget, hogy "gyorsítsa fel a csatlakozási fejezetek megnyitását Szerbia vonatkozásában, mivel a jelenlegi tempó mellett nehezen tartható a Jean-Claude Juncker bizottsági elnök által megállapított 2025-ös csatlakozási határidő".

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó