Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül

2018-01-13 14:39:00

Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál erősebb gyakorlatokat szeretne bemutatni idén.

    A Dunaferr SE sportolója az MTI érdeklődésére felidézte, hogy a tavaly áprilisi kolozsvári kontinensviadalhoz képest - amelyen egyéni összetettben második lett - októberben a montreali világbajnokságon "leépített" gyakorlatokkal versenyzett.
    "Idén még az Európa-bajnoksághoz képest is szeretnék minden gyakorlatba egy kis pluszt beleépíteni" - magyarázta.
    Kovács legutóbb december elején, a mesterfokú bajnokságon versenyzett, ezt követően már csak levezető edzéseken vett részt.
    "Ekkor már csak visszafogottabban, nem versenykörülmények között edzettünk, majd december 20-ától január 2-áig, az alapozás kezdetéig szünetet tartottunk" - mondta. Hozzátette, néhány hét múlva indul a felkészülése a májusban kezdődő versenyszezonra, amelynek legfontosabb állomása az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokság, valamint az októberi dohai világbajnokság lesz.
    Kovács azt egyelőre nem tudja pontosan, hogy mely világkupa-állomásokon áll rajthoz.
    "Hamarosan biztosan megbeszéljük, egyeztetjük az edzőmmel és a szövetségi kapitánnyal, hogy milyen versenyeken veszek majd részt" - fűzte hozzá.