Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2018-01-06 16:45:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Kontinensünk nagy részén továbbra is az ilyenkor szokásosnál több fokkal magasabban alakul a hőmérséklet. Északnyugat-Európa felett elhelyezkedő többközéppontú, alacsonynyomású légköri képződmény előoldalán délnyugati áramlással enyhe levegő érkezik, emiatt sok helyen 10 fok körül, vagy afelett alakul a csúcshőmérséklet. A ciklon hullámzó frontrendszere Finnországtól Fehéroroszországon és Svájcon keresztül egészen Dél-Spanyolországig okoz felhős, csapadékos időjárást. Ugyanakkor a mediterrán térségben, valamint Európa keleti tájain anticiklonális hatások érvényesülnek, errefelé általában gyengén felhős, napos idő jellemző, de az éjszakai órákban sok helyen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. A Kárpát-medence is az említett ciklon előoldalán helyezkedik el. Vasárnap estig továbbra is marad az enyhe idő, de egyre többfelé számíthatunk borult, párás, néhol tartósan ködös területekre.


    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
    ----------------------------------------------------

    Éjszaka északon több helyen, a középső és a déli területeken néhol köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Vasárnap az ország északi részén túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő ígérkezik, másutt a ködfoltok feloszlása után közepesen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A ködös részeken szitálás előfordulhat. Vasárnap mindenütt mérsékelt lesz a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 9 és 15 fok között valószínű, de a tartósan borult, párás tájakon 5, 8 fok várható.