Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Balegyenessel egy jobbegyenest húzott be magának Gúr Nándor

2018-01-05 06:44:43

Elmúltak az ünnepek, és elérkezett az ideje Gúr Nándor, Balegyenes című, karácsonyi meglepetésként kiosztott kiadványának a kielemzésére. Több facebookos kommentelő úgy gondolja, hogy Gúr Nemtényező Nándor (így nevezték hozzászólásukban) egy szót sem érdemel. Szerkesztőségünk azon az állásponton van, hogy a profi politikusi attitűdöt, szemrebbenés nélküli pofátlan mellébeszéléssel, mások besározásával azonosító Gúr Nándor, fantasztikus mesékben kimerülő országgyűlési képviselői ténykedése megér néhány mondatot.

Gúr megnyílvánulásai azt sejtetik, hogy megragadt a fantáziamesék korszakában. Az MSZP Nándijánál más jellembeli hibák is felsejlenek, mert „valódi képviselőként” nem meri felvállalni gyalázatosan sikertelen országgyűlési képviselői ténykedését, amelynek hű lenyomata a csereháti állapotok. Egy ottlakó fogalmazta meg a „valódi képviselő” működését:

„...amikor közelednek a választások, megjelenik Gúr Nándi és néhány pesti haverja pár zsák használt ronggyal, műszaki cikkel azt remélve, hogy cserébe rászavazunk. Idejönnek ezek az úri népek, és valódi segítség helyett a kamerák előtt álszenteskednek, a nyomort pedig valami „romantikus izének” tekintve, elégedetten távoznak azzal a tudattal, hogy ma is tettünk valamit a csereháti szegénység felszámolásáért.”

2007-2013 közötti uniós fejlesztési időszakban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyén keresztül 3700 milliárd forintnyi uniós pénz folyt át úgy, hogy a megyében csak a töredéke maradt. Az MSZP holdudvarába tartozó, többnyire budapesti cégek, Borsod elmaradt településein nyitottak kamu irodákat. 

Az így megszerzett pénz Budapesten landolt, és ebben az irdatlan nagy összegben benne van a 4-es metró építéséből ellopott 167 milliárd forint is. 

(Ide kattintva elolvashatja az erről szóló írást.)

A nagy borsodi lenyúlás idején, merre járt a „valódi képviselő” MSZP Nándija, amikor az elvtársak zsákmányszerző területnek tekintették Borsod-Abaúj-Zemplén megyét?

Ha megvizsgálnánk a rendszerváltás után a térségben tevékenykedő MSZP országgyűlési képviselők – köztük MSZP Nándi – vagyoni helyzetét, azt tapasztalhatnánk, hogy nincs anyagi gondjaik, míg az általuk képviseltek belefulladnak a szegénységbe, és az országgyűlési választókerületüket romokban, lepusztítva hagyták itt.

Gúr elvtárs a „valódi képviselő”sem a Csereháton, hanem az ország második leggazdagabb településén, Törökbálinton éli mindennapjait, cserbenhagyva a benne megbízókat. Még mindig abban a hitben él, hogy a megválasztásához elég a korábbi „baloldali dumát” fröcsögni a messzi távolból, és a „hülye borsodiak” egymás sarkát taposva rohannak majd rászavazni.

Gúr Nemtényező Nándor nem tiszteli a borsodiakat, különösen a cserehátiakat - akiknek már volt szerencséjük országgyűlési (nem)képviselőként megismerni -, mert ha tisztelné őket, akkor karácsony és újév előtt nem mocskolódó fecniket dobáltatott volna a postaládákba.

Többek megfogalmazása szerint, Gúr elvtárs a Balegyenessel, egy jobbegyenest húzott be magának.

A drága papírra, vörös színnel nyomtatott kiadvány minden irománya egy jobbegyenes a kiadójának.

Gúr, rendre kiáll a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, 2017-ben titkos szavazáson megbukott igazgatója mellett. (Az a vezető, akit sok évnyi vezetői ténykedése után, az általa vezetett szakmai közösség fele nem akar tovább vezetőnek, az megbukott.)

2012-ben Kazincbarcikán egyetlen intézménnyé vonták össze az iskolákat, és több pedagógus állása veszélybe került. A félelem légkörében, a helyi MSZP támogatását élvező Fürjesné Csépányi Ágnest nyílt szavazással (ki mert volna ellene szavazni?!) választatták meg öt évre igazgatónak. Amint lehetőség nyílt titkos szavazással véleményt mondani, a pedagógusok fele az első adandó alkalommal mást akart vezetőnek.

Gúr elvtársnak el kellene azon gondolkozni, hogy a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában minden második pedagógus, a szakemberek fele, miért nem akart újabb öt évig együtt dolgozni az MSZP támogatásával, korábban nyílt szavazással a tantestületre eröltetett igazgatóval?

(folytatjuk)

(di)