Gedeon napja van. | 2024.03.28

Demenciáról szóló darabot mutatnak be a Hungarikum Pódiumon

2018-01-04 12:45:00

Batang felé... címmel egy demenciába lassan elmerülő idős férfi és egy őt ápoló fiatalember kapcsolatáról szól az a színdarab, amelyet pénteken láthat a közönség Budapesten, a Hungarikum Pódiumon - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművészt a színműben Hubert szerepében láthatja a közönség. A színész a műsorban elmondta, hogy Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi és egy őt kényszerű kötelességből ápoló fiatal kapcsolatáról, barátságáról szól. A darab címében szereplő város, Batang, egy képzeletbeli kikötő, ahová a magát tengerésznek képzelő idős férfi menekül. A kétszereplős tragikomédia másik szereplőjét, Alexet, Szirtes Balázs alakítja, akiről a darab során kiderül, hogy ő is segítségre szorul. Koltai Róbert szerint a meglepetéseket is tartogató történet két ember kapcsolatának fejlődése mellett az egymásrautaltságról is szól. 
    A színművész a műsorban elmondta: az izgalmas lélektani játékot Gaál Ildikó rendezésében láthatja a közönség pénteken, majd január 18-án és februárban is műsorra tűzi a színház.