Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: az LMP sorra leszavazta a családokat segítő intézkedéseket

2018-01-03 16:45:00

A Fidesz szerint az LMP korábban Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal együtt sorra leszavazta a kormány családokat segítő intézkedéseit.

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta, kudarcot vallott a kormány családügyi és szociális államtitkársága is, ugyanis a népességfogyás visszafordításában, illetve a szegénység felszámolásban sem tudnak eredményeket felmutatni.
    A Fidesz reagálásában kifejtette: a családokat akkor fenyegeti veszély, ha a 2018-as választáson az a családellenes ellenzék kerülne hatalomra, amely korábban is adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta őket.
    Ezzel szemben ugyanakkor a Fidesz - mint írták - folyamatosan csökkenti a családok terheit, nyolcadik éve biztosítja a családi adórendszert és Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, januártól tovább emelte a két gyermekesek családi adókedvezményét, minden eddiginél több gyermeknek biztosítják az ingyenes étkezést és tankönyvellátást és támogatják az otthonteremtést is.