József napja van. | 2024.03.19

NGM: eszközberuházás támogatására pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

2017-12-29 12:37:20

Megjelent a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás 4,5 milliárd keretösszeggel, a támogatási kérelmeket január 31-től lehet beadni - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár pénteken az MTI-vel.

    Rákossy Balázs kiemelte, hogy a pályázat célja a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházását támogatása, ezáltal a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése.
    Az államtitkár ismertette, hogy a pályázattal maximum 60 millió forintból van lehetőség új, a pályázó vállalkozás tevékenységéhez illeszkedő eszközök beszerzésére, amennyiben azok a termék-előállítását vagy szolgáltatásnyújtását közvetlenül szolgálják. Emellett új eszközök beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók. 
    Megjegyezte, hogy a pályázók a támogatási kérelmeket január 31-én reggel 8 órától nyújthatják be a www.allamkincstar.gov.huoldalon.
    Az államtitkár emlékeztetett: a kormány tavaly döntött arról, hogy 2021-ig 80 milliárd forint pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. Az állami forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat a 2014-2020 közötti időszakban. A kormány már korábban döntött a Közép-Magyarország régió kettéválasztásáról, így 2020 után Pest megye már valós fejlettségének megfelelő mértékben, a konvergencia régiókkal azonos feltételek mellett férhet majd hozzá az európai uniós forrásokhoz - tette hozzá.