József napja van. | 2024.03.19

Rovó László orvosprofesszort választotta rektorjelöltnek az SZTE szenátusa

2017-12-18 19:46:05

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa hétfőn, abszolút többséggel, Rovó László orvosprofesszort választotta rektorjelöltnek - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

    A közlemény szerint az SZTE vezetésére kiírt pályázatra Gulyás László (SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar), Máté-Tóth András (SZTE Bölcsészettudományi Kar) és Rovó László (SZTE Általános Orvostudományi Kar) nyújtott be pályázatot.
    A jelöltek az egyetem szenátusának ülésén ismertették programjukat, válaszoltak a kérdésekre, majd a testület tagjai véleményezték a rektori pályázatokat. Ezt követően az 52 tagú szenátus egy fordulóban, abszolút többséggel Rovó Lászlót választotta rektorjelöltnek.
    A választás eredményét az egyetem megküldi a fenntartónak, aki azt továbbítja a megbízás kiadására jogosult köztársasági elnök részére. Az SZTE új rektora - megbízatása esetén - 2018. július 1-jétől négy évig tölti be vezetői tisztségét.
    Szabó Gábor akadémikus - akinek második rektori ciklusa 2018. június 30-ig tart - 2010 óta irányítja a Szegedi Tudományegyetemet.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink