József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2017-12-18 16:43:22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    A Kelet-európai-síkságtól Görögországig nyúlik az a frontrendszer, amelynek felhőzetéből többfelé havazik, eső csak a görög szigetek, illetve a Fekete-tenger térségében jellemző. Jelentősebb, 20 mm-t meghaladó csapadékot Törökország és Ukrajna egyes részein mértek. Skandináviában kifejezetten hideg az idő, Svédországban helyenként napközben sem emelkedik -10 fok fölé a hőmérséklet. Frontfelhőzet húzódik Nyugat-Európa fölött is, hatására Norvégia déli részétől Franciaországig több helyen hull vegyes halmazállapotú csapadék. Anticiklon helyezkedik el a kontinens délnyugati része fölött, arrafelé általában kevés a felhős, sokat süt a nap, de hajnalra helyenként köd képződik. A legmelegebb a Földközi-tenger partvidékén van, ott általában 12, 17 fokos csúcshőmérsékletet mérnek. A Kárpát-medence fölé kedd estig szárazabb levegő áramlik, a fagyos hajnalt követően naposabb, de továbbra is hideg időre lehet számítani.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Estig gyengén és erősebben felhős időszakok, illetve területek egyaránt lesznek, elsősorban a középső országrészben néhol havazás, hózápor előfordulhat. Éjjel összességében kevesebb lesz a felhő, de főként délen és keleten maradhatnak felhősebb körzetek, illetve a kevésbé felhős tájakon foltokban zúzmarás köd képződhet. Kedden többórás napsütés mellett az ország keleti felén lehet több a felhő. Számottevő csapadék nem valószínű. Hétfőn az északkeleti szél az Alföld északi részén néhol megerősödik. Kedden az északi, északnyugati szelet élénk lökések kísérik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben pár fokkal hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +3 fok között várható.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány