József napja van. | 2024.03.19

Rétvári: tizenegyezer rászoruló kap élelmiszercsomagot decemberben

2017-12-18 15:48:27

Tizenegyezer rászoruló kap tartós élelmiszereket decemberben az országban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Szobon, ahol hátrányos helyzetű gyermekes családoknak adtak át ilyen csomagokat.

    Rétvári Bence a csomagosztás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az európai uniós és magyar költségvetési forrásból működő Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programon (RSZTOP) keresztül korábban hajléktalanokat támogattak három kelet-magyarországi megyében; a program azóta országossá vált és célcsoportja is bővült.
    Az államtitkár beszélt arról, hogy a program első felében négyezer adag ételt osztottak ki naponta, így legalább napi egyszeri meleg ételhez jutott több ezer hajléktalan. 
    Hozzátette, második lépésként először Kelet-Magyarországon bővült a célcsoport: azóta azok a családok, amelyekben háromévesnél kisebb gyermek van, valamint a megváltozott munkaképességű emberek és a rászoruló idősek is rendszeresen kaphatnak élelmiszercsomagot. 
    A kisgyermekesek havonta, a többi rászoruló pedig negyedévente juthat a csomaghoz, amely 10-12 kilogrammos és egyenként körülbelül 13 ezer forint értékű - mondta Rétvári Bence.
    Az államtitkár kitért arra, hogy decemberben már országosan 116 járásban és 260 helyszínen hozzávetőlegesen 11 ezer csomagot adnak át. 
    Közölte, összesen 18 milliárd forintot fognak a csomagokra és azok kiosztására fordítani, várhatóan több éven keresztül.