Andrea napja van. | 2024.04.18

Jogerősen enyhítették a nevelt lányát szexuális kapcsolatra kényszerítő zalai férfi fegyházbüntetését

2017-12-05 15:08:48

Jogerősen 14 évről 10 évre csökkentette a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a Zala megyei férfinak a fegyházbüntetését, aki több mint tíz éven át rendszeres szexuális kapcsolatra kényszerítette kiskorú nevelt lányát.

    A táblabíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a vádlottat első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék májusban folytatólagosan, 12. életévét be nem töltött, hozzátartozója, nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 14 év fegyházra ítélte.
    A határozat ellen a vádlott és védője felmentést, illetve enyhítést kérve fellebbezett.
    A Pécsi Ítélőtábla Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az Alkotmánybíróság időközben meghozott határozatára figyelemmel megállapította, hogy a vádlott cselekménye enyhébben minősül - áll a táblabíróság közleményében.
    Ezért - folytatták  - az ítélőtábla a büntetési tételkeret csökkenésére figyelemmel a büntetést 10 év fegyházra enyhítette. Az ítélet jogerős.
    Az 51 éves férfi ellen folyó első- és másodfokú eljárás - erkölcsi okokból és a kislány jogainak védelme érdekében - mindvégig zárt ajtók mögött zajlott. Kedden is kizárólag az ítélet kihirdetése volt nyilvános.
    A Zala Megyei Főügyészség tavaly nyáron, a vádemeléskor azt közölte: a férfi 2004-ben lett élettársa az akkor hatéves kislány édesanyjának. Többször befeküdt az ágyba az óvodás gyerek mellé, simogatta őt, a rendszeres molesztálás pedig később odáig fajult, hogy a felső tagozatossá lett kislányt már hetente arra kényszerítette, hogy kielégítse őt - derült ki a vádhatóság korábbi tájékoztatásából.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány