Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM: több mint öt éve nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon

2017-11-29 11:05:46

Már 64 hónapja, azaz több mint öt éve nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

    Az államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva elmondta: a kedvező eredmények mögött számtalan foglalkoztatást segítő kormányzati intézkedés volt. Az egyik legjelentősebb programnak a munkahelyvédelmi akciót nevezte, a program jelenleg több mint 900 ezer ember foglalkoztatását segíti elő, azzal, hogy jó néhány száz milliárd forint adókedvezményt hagyott a munkaadóknál, amit fejlesztésekre, vagy béremelésekre fordíthattak.
    Kitért arra is, hogy csökkent a közfoglalkoztatottak száma is, ami megfelel a minisztérium szándékainak, hogy az élesedő munkaerőpiaci helyzetben a közfoglalkoztatottak közül minél többen helyezkedjenek el az elsődleges munkaerőpiacon.
    Cseresnyés Péter kiemelte: 2010-hez képest már 735 ezerrel dolgoznak többen, és bíztatónak nevezte azt is, hogy a versenyszféra már 560 ezerrel több dolgozót foglalkoztat. 
    Az NGM szeretné, ha 70 százalék fölé nőne a foglalkoztatottság, van még tartalék a munkaerőpiacon - tette hozzá.