Auguszta napja van. | 2024.03.29

Visszaélésgyanús telefonhívásokat észlelt az E.ON

2017-11-28 17:50:05

Visszaélésgyanús telefonhívásokat észlelt az E.ON a Tiszántúlon és a Dunántúlon is: több jelzést kaptak arról, hogy magukat a vállalat munkatársának kiadó ismeretlenek +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról "minősíthetetlen hangnemben és fenyegető üzenetekkel" keresik meg ügyfeleiket. Az áramszolgáltató fokozott óvatosságra int mindenkit.

    Az E.ON Hungária Zrt. keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt napokban a cég ügyfélszolgálatánál több tiszántúli és dunántúli panaszos felhasználó jelentkezett amiatt, hogy magukat az E.ON képviseletében eljáróként feltüntető ismeretlenek telefonon, fenyegetőző hangnemben a zárópecsét hiányára vagy szabálytalan vételezésre hivatkozva kötbér-érvényesítést és kikapcsolást helyeztek kilátásba.
    A vállalatcsoport azonnali vizsgálatot indított, ellenőrzés nyomán megállapították, hogy az adott felhasználóknál nem volt szabálytalan vételezés vagy folyamatban lévő vizsgálat, a megjelölt felhasználási helyeket rendben találták.
    Felhívták a figyelmet arra: nem az E.ON részéről érkeznek a telefonos megkeresések a +36/60-as és +36/50-es kezdetű számokról. Fokozott óvatosságra intették a felhasználókat, hangsúlyozva, hogy ilyen hívások esetén személyes, valamint felhasználási hellyel kapcsolatos adataikat kérésre se adják meg.