Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy koponyatörést okozó biztonsági őr ellen Pécsen

2017-11-28 09:20:01

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy biztonsági őr ellen, aki tavasszal, a Pécsi Egyetemi Napok (PEN) fesztiválon úgy meglökött egy fiatalembert, hogy az a földhöz csapódva nyílt koponyatörést szenvedett - tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.

    A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott a PEN egyik rendezvényen biztonsági őrként dolgozott.
    A későbbi sértett budapesti egyetemista az eseményen nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, ittassága miatt pedig ki kellett vezetni a helyszínről, mert tánc közben "többször a levegőbe boxolt" - ismertették az esetet.
    Az egyetemistát az egyik barátja és a vádlott vezette ki az épület elé.
    Miután a vádlott elengedte a sértett karját, az indulatosan szidalmazni kezdte a biztonsági őrt, aki ekkor ököllel homloktájon ütötte a fiatalembert. Az egyetemista ettől hanyatt esett, feje pedig a földhöz csapódott és nyílt koponyatörést szenvedett - részletezték.
    Az ügyészség szerint a sérülés életveszélyes állapotnak felel meg, így a biztonsági őr cselekménye életveszélyt okozó testi sértés megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.