Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: rendben zajlanak a mammográfiai szűrések

2017-11-25 17:43:33

Bizonyos sajtóorgánumokban megjelent információk ellenére azt kell mondani, hogy a mammográfiai szűrések rendben zajlanak Magyarországon - jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője, egészségügyi szóvivője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

    Bene Ildikó hozzátette, országszerte több új digitális eszköz beszerzése van folyamatban, ezek mellett a mobil szűrőállomások is folyamatosan végzik a vizsgálatokat.
    Az M1 szombati műsorában a fideszes politikus megjegyezte, a készülékek természetesen elromolhatnak, mert sokat használják azokat. Ilyen esetben azonban vagy gyorsan megjavítják a berendezéseket, vagy ha ez nem lehetséges, bérelt eszközöket vesznek igénybe, esetleg más kórházak szűrőállomásai átveszik a betegeket.
    Bene Ildikó arról is beszélt az M1-nek nyilatkozva, hogy jövőre új, modern digitális mammográfiás készülékkel felszerelt szűrőbuszok állnak forgalomba.
    Felidézte, hogy 2000 óta minden 45 és 60 év közötti nőt kétévente elhívnak a vizsgálatra. Ezek napra, órára, percre pontosan előjegyzett szűrések, ezért a várakozási idő nehezen értelmezhető - jelentette ki.