Gedeon napja van. | 2024.03.28

Idén is gyűjtenek szeretetdobozokat Nagykanizsán

2017-11-18 10:57:13

Egyházak és civil szervezetek, önkormányzatok közreműködésével idén is ajándékokkal megtöltött szeretetdobozokat gyűjtenek Nagykanizsán és térségében, ahol tavaly több mint négyezer csomagot állítottak össze az adományozók.

    Az idei akciót beharangozó szombati, nagykanizsai sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy a református egyház által korábban indított, Egy doboznyi szeretet elnevezésű kezdeményezéshez tavaly csatlakoztak a civil szervezetek, egyházak, térségbeli önkormányzatok. 
    A városban és környékén 70 "csodaponton" lehetett leadni az összekészített, rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat. Ezekből a környék számos településén, valamint Kárpátalján és Erdélyben több mint 4300 gyereket tudtak megajándékozni. Idén az egyik nagykanizsai bevásárlóközpontban új gyűjtőpontot is létesítenek.
    A gyűjtést kezdeményező Hella Ferenc református lelkész elmondta: a katolikus és az evangélikus egyház, továbbá számos civil szervezet, iskola, óvoda és települési önkormányzat is részt vett a gyűjtésben, ennek köszönhető, hogy a kezdeti évhez képest tavalyra megsokszorozódott az ajándékok száma. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a dobozokba csak jó állapotú, használható ruhák, játékok, rajzeszközök, könyvek vagy egyéb, nem romlandó ajándékok kerüljenek, a dobozokat pedig ajándékcsomagolással zárják le, feltüntetve, hogy milyen életkorú fiúnak vagy lánynak szánják.
    A szervezők közölték: a város önkormányzata által is támogatott akció november 24-én indul. A gyűjtőhelyek listáját a jövő héttől működő www.egydoboznyiszeretet.hu honlapon, valamint a közösségi oldalakon teszik közzé.