Béla napja van. | 2024.04.23

Pályaorientációs programokat indít a Budapesti Gazdasági Egyetem

2017-10-26 10:00:32

Pályaorientációs programokat indít a  Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) középiskolások részére, hogy kiemelten népszerűsítse körükben a gazdaságinformatikus és üzleti képzéseket.

    A felsőoktatási intézmény az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a 4 évre szóló projekt keretében összesen 30, az első évben 16 iskolában valósulnak meg a programok. 
    Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) részeként szervezett projektben interaktív élményközpontú előadások, képzések, motivációs, pályaorientációs, kommunikációs workshopok, versenyek, szakmai bemutatók, vállalatlátogatások, blogírás és nyári egyetemek szerepelnek. 
    Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora a közlés szerint kiemelte: képzési portfóliójuk kialakításánál kiemelt figyelmet fordítanak a vállalati visszajelzésekre és a munkaerőpiaci trendekre. Úgy látják, hogy a turizmus és vendéglátás, a nemzetközi üzlet, valamint a gazdaságinformatika, a pénzügy és a menedzsment területeken zajlanak a leggyorsabb változások. 
    Fontosnak tartják, hogy segítsék a középiskolásokat abban, hogy olyan felsőoktatási képzéseket válasszanak, amelyek valós piaci igényekre adnak választ - hangsúlyozta a rektor.