Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fónagy János: teljesíthető a 40 százalékos reálbéremelkedés 2022-ig 

2017-10-26 09:16:02

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke is teljesíthetőnek nevezte a 40 százalékos reálbéremelkedés elérését 2022-ig az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában. 

    Fónagy János és Palkovics Imre azt követően nyilatkozott, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamit a Munkástanácsok képviselőinek részvételével többoldalú konzultációt tartottak szerdán. 
    A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke ismertette: a konzultáción a bérek növekedése mellett az országon belüli mobilitást támogató munkásszállás-építési programokról, a külföldön munkát vállalók támogatásáról és hazatérésük segítéséről, valamint más, például a szakszervezeti reprezentativitást érintő, illetve a munkabéke fenntartását segítő lépésekről egyeztettek. 
    Fónagy János többek közt arról beszélt: érdemes intézményesíteni a munkavállalói oldalt a közszolgáltató vállalatok esetében. Szólt arról a hároméves bérmegállapodásról is, amelynek eredményeképp az érintett vállalatok munkavállalói 30 százalékos béremelésre számíthatnak.