Emma napja van. | 2024.04.19

A spekuláns, akit a világ első számú filantrópjának csúfolnak

2017-10-18 05:42:03

Soros György 18 milliárd dollárt adott át az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF) – adta hírül a A Wall Street Journal. A spekuláns vagyonát 23 milliárd dollárra (kb 6000 milliárd forintra) becsülik. Tervei szerint, a maradék ötmilliárd dollárt is alapítványoknak szándékozik átadni.

1984-ben létrehozott, és Soros által 14 milliárd dollárral támogatott Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) jelenleg több mint harminc nemzeti és regionális alapítványt fog össze.

Soros a vagyonát a pénzpiacokról, többnyire spekulációval szerezte. Kíméletlenül tett tönkre országokat, vállalatokat, kisbefektetőket a világ bármely részén. A legemlékezetesebb spekulálását 1992-ben a font ellen követte el, angol családok millióit a kilátástalanságba taszítva. Az általa létrehozott álcivil szervezetek és a markában lévő média előszeretettel nevezi a világ első számú filantropjának.

A filantrop olyan ember, aki tevékenyen szereti embertársait, segít és jótékonykodik.

Sorosra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy szereti az embereket. Soros a pénzt és a hatalmat szereti. Az erkölcstelenül összeharácsolt nagy vagyonnal rendelkező, az emberek millióit megnyomorító kőkemény spekulánst, egy fikarcnyit sem érdekli az emberek sorsa, pláne nem szereti őket.

2009-ben, az amerikai ingatlanspekulációból kiinduló világméretű pénzügyi válság hatására, a templomi egér szintjére leszegényedett magyarok OTP részvényeire spekulálva, irdatlan veszteséget okozott a magyar kisbefektetőknek.

Soros az általa elképzelt világban, Dr.Cocteauként akarja megmondani, hogy kik az edgarfriendlyk, és az sem számít, hogy az emberek nem vevők erre a falanszterre. Georg Soros számára a többség akarata nem tényező. Mindig talál simonphoenixeket, akiket fegyverként használhat, kiegészítve a globalis pénzügyi rendszerben rejlő, renitens országokat fegyelmező lehetőségekkel.(2011-ben akkor is romlott az euró/forint árfolyam, amikor nem volt rá ésszerű közgazdasági magyarázat.)

Sorosnak az összeharácsolt pénzt azoknak kellett volna visszaadni, akiktől elszedte, és nem az OFS-nek, mert félő, hogy ezzel a vagyonnal nem a világot akarják jobbá tenni.

(di) (fotó 888)